Förväntningar, packning & fjärilar i magen (Na/Te 1)

Det återstår endast ett par dygn till dess att vi ska bege oss mot det främmande landet i öster. Förhoppningarna är många och det är dessa som slutligen fått oss att samla modet, hålla för näsan och svälja det illasmakande vaccinet Dukoral. I flera månader har vi förberett oss för resan som snart kommer att ta sin början. Väskorna står färdig packade, passet ligger strax bredvid och handspriten är inhandlad. Nu bär det snart av.

I slutet av maj månad kom våra Kinesiska utbytesstudenter från Wuxi higher machinery and electron school och besökte oss här i Sverige. Nu är det ombytta roller och nya upplevelser väntar oss svenska elever i Kina. Förväntningarna från samtliga deltagare är höga och ett intensivt schema väntar oss. Under den första tiden kommer vi att bo på Yunhe Hotel som är ett centralt beläget hotell i Wuxi. Robotteknik, det kinesiska samhället och hållbar utveckling kommer att vara i fokus då vi är på besök i skolan. Efter drygt en vecka kommer vi fortsätta vår resa österut till Shanghai – Kinas största stad. Tillsammans med stadens 22,3 miljoner invånare kommer vi svenska besökare att trängas på gatorna. En rad studiebesök är planerade och vi kommer att besöka fler kända sevärdheter.

Vår avresa närmar sig med storm steg och snart kommer vi att lämna vårt Sverige för att bege oss mot andra breddgrader och besöka det omtalade landet Kina. Trots viss nervositet kring maten vi kommer att bli bjudna på känner vi alla stora förhoppningar kring resan. Ikväll ska de sista förberedelserna ordnas då vi imorgon bitti ska samlas i Helsingborg för avresa. En lång men spännande dag väntar oss och vidare kommer våra klasskamrater att hålla er uppdaterade under vår resa.

Lämna en kommentar