SA ”Sista dagen i Peking”

Dagen börjades med tre besök (Trumtornet, Behaiparken och Hutongerna).

Renoverat hutongområde för turister

Renoverat hutongområde för turister

Utsikt från trumtornet

Utsikt från trumtornet

Konstens Kina

Konstens Kina

Happy life

Happy life

Datum för när snö ska fallai Beijing.

Datum för när snö ska fallai Beijing.

På vär till hutongområde och Houhai

På väg till hutongområde och Houhai

På väg till hutongområde och Houhai

På väg till hutongområde och Houhai

Trumtornet är en stor byggnad med ett flertal stora trummor som först brukade användas till att spela musik, men senare användes för att låta människorna veta vad klockan var, genom att slå på trummorna varje kvart. För att komma upp till toppen där trummorna var fick vi gå upp för en enorm trappa, vilket var väldigt ansträngande. Vi fick även uppleva en härlig show när ett par kineser kom och bankade på trummorna. En bra start på dagen.

Efter detta besökte vi Behaiparken, ett fint ställe med mängder av människor. Man kunde ta båt ut till en ö om man ville käka kinesisk mat. Jag och några andra bestämde oss istället för att äta på en av de flera restauranger som fanns i parken. Vi åt spett med olika sorters kött, vilket var väldigt gott.
Efter detta besökte vi ett av de flera hutongområden som finns i Peking, vilket kort sagt innebär ett hutongområde som har bevarats Beijing. Jag tycker det var väldigt intressant att se dessa hutonger, eftersom de skiljer sig från andra kvarter och existerat väldigt länge.

Därefter hade vi fri tid i fyra timmar, vilket ledde till att några av oss åkte till Silk Market, ett väldigt stort shoppingcenter med ett stort utbud av falska produkter som är fejk. Här spenderas väldigt mycket tid, eftersom många älskar att shoppa.

Som avslutning på dagen gick vi på kvällen ut för att käka den omtalade Pekingankan, som var en riktig delikatess, till skillnad från den annars ganska medelmåttiga maten.

Kvällen ägnades åt att förbereda sig för morgondagens tågresa, genom packning och inhandlande av bland annat chips och vatten.

Joel Landström

1 Responses to SA ”Sista dagen i Peking”

  1. Lena Landström skriver:

    Hej på er allihop! Det är så himla kul att följa er resa via bloggen och kolla på alla fina foton!
    …och Joel – alla inköp ska ner i väskan när det är dags att checka in för hemresa :))

Lämna en kommentar